Zakelijk management

Optimaliseer uw carrière in de entertainment-industrie met onze expertise. Wij organiseren en coördineren uw team en zijn het aanspreekpunt voor uw partners.

Als zakelijk manager in de muziek- en entertainment industrie speelt Nextar een cruciale rol bij het beheren van de verschillende verantwoordelijkheden van de entourage en financiële aspecten van de carrière van artiesten, dj's, producers, (content) creators, e-sporters, professionele sporters en muziekbedrijven. Onze verantwoordelijkheden omvatten:

Communicatie en samenwerking

 • Communicatie met belanghebbenden: Effectieve communicatie onderhouden met zowel artiesten, dj's, producers, (content) creators, e-sporters, professionele sporters en muziekbedrijven als hun partners zoals platenmaatschappijen, agenten, accountants en andere belanghebbenden.
 • Teamwerk: het samenstellen van en nauw samenwerken met andere leden van het artistieke team, zoals a&r managers, tour managers, agenten, promotors, promotie managers, PR managers en advocaten.

Financieel beheer

 • Budgettering: Ontwikkelen en beheren van budgetten voor releases, projecten, tours, e-sport tornooien en andere uitgaven.
 • Boekhouding: Toezicht houden op financiële transacties, inkomsten en uitgaven volgen, en nauwkeurige financiële administratie handhaven.

Inkomstenbeheer

 • Inkomstenbewaking: Inkomstenstromen monitoren en beheren, waaronder platenverkoop, streaming royalties, merchandiseverkoop, opbrengsten uit concerten, live-sets, verschijning en licentie-inkomsten.
 • Royalty-inning: Zorgen dat artiesten hun verschuldigde royalties ontvangen van verschillende bronnen, zoals auteursrechtenorganisaties, platenmaatschappijen en streamingplatformen.

Contractonderhandeling en administratie

 • Contractbeoordeling: Contracten namens artiesten, dj's, producers, (content) creators, e-sporters, professionele sporters en muziekbedrijven beoordelen en onderhandelen, inclusief platencontracten, uitgave-overeenkomsten, sponsoring en licenties.
 • Contractnaleving: Zorgen dat alle betrokken partijen zich houden aan de voorwaarden in contracten.

Belastingplanning en naleving

 • Belastingbeheer: Samenwerken met accountants om belastingstrategieën te optimaliseren, zorgen voor naleving van belastingwetten en omgaan met belastinggerelateerde zaken voor artiesten, dj's, producers, (content) creators, e-sporters, professionele sporters en muziekbedrijven
 • Financiële rapportage: Financiële rapporten genereren voor zowel interne als externe belanghebbenden.

Investering en vermogensbeheer

 • Beleggingsstrategieën: Adviseren over financiële investeringen en het beheren van activa om rendement te maximaliseren.
 • Vermogensbescherming: Strategieën implementeren om de financiële belangen van de artiesten, dj's, producers, (content) creators, e-sporters, professionele sporters en muziekbedrijven te beschermen.

Bedrijfsstrategie en planning

 • Strategische planning: Samenwerken met artiesten, dj's, producers, (content) creators, e-sporters, professionele sporters en muziek-professionals om op lange termijn financiële strategieën en bedrijfsplannen te ontwikkelen.
 • Risicobeheer: Potentiële financiële risico's identificeren en strategieën ontwikkelen om ze te vermijden.

Tourbudgettering en logistiek

 • Financiële planning voor tours: Planning en beheer van financiële aspecten van concerttours, inclusief budgettering voor reizen, accommodaties, productiekosten en andere uitgaven.
 • Logistiek: Coördinatie van logistiek met betrekking tot tours, zoals transport, accommodaties en apparatuur.

Samen navigeren door het complexe landschap

Als zakelijk manager zijn we essentieel in de entertainment-, creator- en sportindustrie, waarbij we ervoor zorgen dat financiële zaken efficiënt worden afgehandeld, contracten gunstig zijn en de algehele bedrijfsvoering soepel verloopt. Onze rol is cruciaal bij het helpen van artiesten, creators, e-sporters, sporters en muziekbedrijven bij het navigeren door het complexe landschap van het specifiek domein waarin onze klant actief is.

Artiest boeken

Bij Nextar Artists boekt u snel en makkelijk uw favoriete artiest, DJ of band aan de meest voordelige prijs.

Tournees organiseren

Concerttournees van Belgische artiesten organiseren in binnen- en buitenland.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x