Une petite fille avec des grands rêves

Chérine is een ambitieuze en getalenteerde songwriter en zangeres die zich al een plek heeft veroverd in de Belgische muziekindustrie.

Chérine begint al op jonge leeftijd gedichten te schrijven in haar zelfgemaakte stickerboeken. De gedichten worden liedjes en Chérine groeit uit tot liedjesschrijfster, voornamelijk voor andere artiesten zoals Luka Cruysberghs en de Nederlandse zangeres Emma Heesters. Terwijl ze haar eigen demo's zingt, komt ze stilaan tot het besef dat ze zelf zangeres kan zijn.

In 2017 neemt ze een dappere beslissing en neem deel aan The Voice van Vlaanderen en schopt het tot de live-shows in het team van coach Alex Callier (Hooverphonic). 

"Mijn hoofd denkt in het Engels en Nederlands, maar mijn hart voelt in het Frans."

In 2019 waagt ze haar kans in The Voice Frankrijk, maar helaas draaide niemand zich om. In 2022 probeerde ze het opnieuw en dit keer draaiden alle juryleden zich om tijdens haar auditie met het nummer "Drivers License" en kwam ze tot de battle-ronde.

Dit is een keerpunt voor Cherine. Tijd doorbrengen in Parijs, ontmoetingen met geweldige muzikanten en artiesten...Dit stimuleert haar om haar eigen carrière als artieste na te streven en om haar eigen liedjes te schrijven. Voornamelijk in het Frans dit keer, aangemoedigd door haar manager Hans Francken (Metejoor).

Datzelfde jaar nam ze deel aan MNM Rising Star waar ze een geweldige prestatie leverde door de top 3 te halen.

Dit alles was een aanloop naar haar grote droom: ooit deelnemen aan het Eurovisiesongfestival.

En in januari 2023 doet Chérine mee aan de Belgische voorronde voor het Eurovisiesongfestival met het Franstalige nummer "Ça m'ennuie pas". Ze eindigt 4de maar verlaat de wedstrijd met opgeheven hoofd als topfavoriete van binnen- en buitenlandse muziekkenners.

"Chérine, je bent nog jong, je hebt pakken talent, jouw tijd komt zeker nog" zoals één van die kenners het formuleerde.

"Met mijn ADHD weet ik dat ik veel van alles ben... dit is wie ik ben, ik denk dat ik iemands smaak of "icky" ben, maar in ieder geval, ik ben van plan om een blijver te zijn..."

Sinds 13 januari kun je beide liedjes van Chérine vinden op alle streamingplatforms!

Download/Stream Cherine's muziek hier

 

 

 

Chérine - ça m'ennuie pas (Official Audio)

Cherine on Spotify