Niet zo lang geleden kregen we een telefoon van een partner die – zacht uitgedrukt – luxueuze feesten organiseert voor klanten in het hogere marktsegment. Door omstandigheden hadden zij een probleem met één van de internationale artiesten die ze geboekt hadden voor een nogal “royaal” huwelijk. Het huwelijk zou al een dag later plaatsvinden…

Of we hun konden helpen om dat probleem op te lossen? Op zo een moment denk je natuurlijk “als het fout loopt bellen ze ons…Waarom waren wij al niet vanaf het begin betrokken bij dat evenement?“. Maar daarmee is onze partner natuurlijk niets, en zijn klant zeker niet. In nood kent men zijn vrienden en partners, nietwaar ?

De artieste die geboekt stond, een Amerikaanse soul- en R&B zangeres, kon natuurlijk niet door de eerste de beste vervangen worden. Dus gingen we meteen aan de slag om te kijken wie er op zo een korte termijn nog zou kunnen optreden.

Hadden we trouwens al vermeld dat het huwelijk zou doorgaan in het zuiden van Frankrijk, in Villa Eilenroc, in Antibes / Juans-Les-Pins (FR) ?

Een uur later lagen er een drietal voorstellen klaar, in de zomermaanden zijn er gelukkig best wat artiesten op tournee in Europa.

Nu moest het bruidspaar natuurlijk ook op de hoogte worden gebracht van de op til staande wijzigingen…Op dat moment denk je toch “blij dat IK het slechte nieuws niet moet gaan melden“…Of je nu trouwt in de plaatselijke feestzaal, of op een exotische locatie, je wil gewoon de dag voor je huwelijk niet horen dat je dj, band, traiteur (of de bruid /bruidegom?),…het laat afweten.

Een uur later was het verdict gevallen, de klant ging akkoord met ons voorstel om Earth Wind & Fire te boeken !

Nu moet je weten dat Earth Wind & Fire één van mijn favoriete groepen EVER zijn. Het repertoire dat zij bij elkaar hebben geschreven behoort tot de beste dansmuziek die ooit is gemaakt. Tijdloze kwaliteit, mega-hits !

“Earth Wind & Fire Experience featuring Al Mckay” bestaat ook. Da’s eerder een tribute-band, een héél goede EW&F coverband dus. Maar niet vergelijkbaar met Earth Wind & Fire zelf. Dít zijn de originele mannen. Je zou je als organisator wel eens kunnen vergissen, maar ook dat is één van de redenen om met een goed agentschap te werken: zorg er voor dat je de juiste act boekt, voor de juiste prijs.

Dus moest ik nu met het agency van de band de deal proberen afronden – de manager zat in LA dus het tijdsverschil speelde ons ook parten…

De twee belangrijkste factoren waren :

1) de betaling; hoe krijg je in godsnaam een stevige som $ $ $ op een rekening op een vrijdag-namidddag – alle banken zijn gesloten…) en
2) de productie en logistiek; er waren heel wat backline (instrumenten), technische (mengtafels, podium,…) én logistieke (hotel, transport,…) uitdagingen

Hoe we het geld op de rekening van Creative Artists Agency hebben gekregen zou ik hier kunnen uitleggen, but then I would have to kill you  Dat gaan we dus niet doen.

Het andere deel kan ik wel uit de doeken doen:

Ons groot geluk was dat er een volledig Belgisch team instond voor de technische productie van het evenement. In de evenementen- en muziekbranche staan Belgen bekend als zeer creatief, professioneel en service-minded. En dat bleek ook nu weer. Hoe het Belgische team de locatie had omgebouwd tot een unieke huwelijkslocatie was bijzonder indrukwekkend. Er stond daar ook voldoende materiaal om een gemiddeld festival van klank en licht te voorzien, dus ik kon op mijn beide oren slapen. Na een paar miljoen telefoongesprekken, een locatiebezoek (de tourmanager van de band stond diezelfde avond al op de locatie) en een finale go van alle betrokken partijen kwam dan ver na middernacht het verlossend bericht dat het geld ook op de rekening was beland.

Na een intense namiddag, avond en nacht was dus eindelijk alles afgerond en geregeld. 

Een korte vlog over mijn bezoek aan het evenement zelf:

 

Samengevat: We zijn er in geslaagd op minder dan 24u een verfijnd en luxueus feest te redden, door te zorgen voor een act van internationale allure, mét een ongelooflijk dansbaar repertoire, ik zou ze zeker ook op mijn huwelijksfeest willen !

Nog wat foto’s om het af te leren:

Share:facebooktwitterlinkedin

Entertainment

Book national and international artists, bands & dj’s.

Productions

Rent audio, lights, video, decors and special effects.

Concerts & Events

Live concerts & performances to promote our artists.