Biografie Van Echelpoel

Jef & Yves
Eén moeder, 2 verhalen..

Terwijl Yves, de oudste van de twee, het merendeel van zijn jeugd doorbracht op elitescholen en internaten diende Jef zelf zijn noeste pad te effenen.
De één zijn vader een welstellend man met aanzien, de ander een verzwegen ongelukje veroorzaakt door een onbekende man op een onbekend feestje, een oneffenheid in een ogenschijnlijk vlekkeloos parcours.. De ene bijna verstikt door verwachtingen, de andere volledig aan zijn lot overgelaten.
Ze wisten niets af van elkaars bestaan.. tot het moment dat hun moeder hen samen riep aan haar sterfbed.

Hoe anders ze op het eerste zicht ook waren, hoe vreemd ze voor elkaar ook leken, toch kozen ze ervoor om op zoek te gaan naar dat wat hen bindt en zo kwamen ze uiteindelijk uit bij muziek.

Muziek schrijven was voor Yves altijd al een manier om een eigen droomwereld te creëren, om even te ontsnappen uit het strakke keurslijf van zijn omgeving.. terwijl hij ogenschijnlijk perfect en onopvallend opging in zijn omgeving beleefde hij in zijn hoofd de wildste muzikale avonturen.

Voor Jef was muziek maken eerst iets minder vanzelfsprekend… er stond wel altijd een radio te spelen in de café’s waar hij ‘s middags zijn pint ging drinken maar verder ging dat niet.
Maar wat hij wel goed wist was hoe je mensen kon lezen… keek om zich heen en sloeg alles op… gedragingen en reacties. Wat oorspronkelijk een overlevingsinstinct was werd nu een manier om verhalen te vertellen over wat hij had gezien, op zijn manier en in een taal die hij erg goed kende.

Als ode aan de familienaam van hun gemeenschappelijke moeder vormen ze nu samen VAN ECHELPOEL en zijn ze klaar om iedereen te verbijsteren met hun eerlijke, directe en herkenbare verhalen.

 

Van Echelpoel - WADDISTJOM